Kontakta oss: 0733-223 223

Instagram
Twitter

Huvudingång

En man hade under många år varit ensam klädesförsäljare i den lilla staden där han kände alla och alla kände honom. Men en dag flyttade en stormarknadskedja till staden för att helt försöka ta över marknaden. De köpte upp alla små affärer i det kvarter där mannen hade sin lilla butik. Men butiksägaren ville inte sälja sin lokal till stormarknaden. Till sist var han den enda av alla de små butiksägarna som inte sålt sin lokal till den nya kedjan. Mannen var helt förtvivlad och kände att slutet på hans karriär hade kommit. Då han vandrade genom staden och funderade över vad han skulle ta sig till när han nu så säkert skulle bli utkonkurrerad, tändes plötsligt en hoppets låga. För länge sedan hade han hört en person säga, att nyckeln till framgång var att vända sina motgångar till framgångar, att varje hinder kunde ses som en avsats till nästa nivå. Dagen kom då den stora kedjan skulle öppna. Det var milslånga köer utanför, då de gjort reklam i varenda tänkbar mediekanal. Den gamle mannen hade kommit tidigt till affären, långt innan det blev ljust. När det sedan börjat ljusna stod han glad inne i sin butik med ett helt lag av extra personal för dagen. Den stora kedjan hade mängder av ingångar från kvarterets alla sidor. Men ovanför den lilla butikens framsida hängde en jätteskylt på vilken det stod; Huvudingång!

Ibland kan det vara den största faran eller motgången som lyfter oss till en helt ny nivå. Det enda sättet för oss att utvecklas och växa är genom att vi utsätts för motstånd av olika slag. Den som trodde att den tiden endast hörde till skolans språk- och mattelektioner, har misstagit sig stort.
Det sägs att den dagen man slutar lära, slutar man också leva. Jag har mött 90 åriga personer som brinner för att lära sig nya saker. Men jag har också mött 15 åringar som tycker att de lärt sig allt de behöver för att kunna leva. Det är vår vilja och längtan efter nya lärdomar och utveckling som sätter nivån för den framgång vi får se i våra relationer, på vårt jobb och den mening vi känner i livet. Din största motgång kan bli din bästa bro till något större och bättre! Det som vi ibland tror kommer att sätta punkt för oss kan i själva verket vara startpunkten till en helt ny tidsepok i våra liv. Allt avgörs av hur vi väljer att hantera vår motgång.

Välj att lägga mer tid på att hitta lösningar och mindre tid på att sörja motgångar.
Välj att vilja utvecklas och att växa, då fortsätter livet.