Kontakta oss: 0733-223 223

Instagram
Twitter

Kreativitet som en 5-åring…

Kreativitet som en 5-åring…

Har du någon gång träffat en 5-åring som inte är kreativ? Är du osäker så besök en förskolegrupp bestående av 5-åringar. Där kommer du att möta några av de mest kreativa människorna i vårt samhälle.
Du kommer att få se barn laga mat utan några ingredienser, för att sedan avnjuta en härlig måltid andaktsfullt. Några kommer att flyga jorden runt i ett flyplan de själva byggt. Andra förklarar att krusidullerna de ritat på väggen inte är lotter, utan en detaljrik världskarta. Någon har förvandlats till stålmannen, och gift sig med sin kompis drottningen av verige. Blandar man sedan Bumbibjörnarnas saft med Bamses dunderhonung, så blir man starkare än Björne, och han är till och med starkare än deras pappa.

Barn som håller på att upptäcka och forma sin bild av världen är fantastiskt kreativa! När vi blir äldre bromsas kreativiteten. Galna idéer gör att vi stämplas som just galna och en bra idé tas oftare emot som negativ kritik, än som en spännande möjlighet. Vi lär oss att göra saker så som alla andra gör dem och alltid har gjort
dem. I de flesta fall är det vist att lära av andras misstag och framgångar. Men att göra nya och egna upptäckter är sällan populärt när det är för mycket utanför de vanliga ramarna. Vi får ju trots allt inte sticka ut för mycket… All utveckling föds fram genom kreativitet, genom en tro och en förhoppning om att det går att göra saker på ett nytt och bättre sätt. Kreativitet är att uppfinna nya hjul som förbättrar livskvaliteten för sig själv och den värld man lever i.

Alla 5-åringar är kreativa – och du har en gång varit en!
Gör nu som alla 5-åringar, se livets möjligheter och våga leva ut din kreativitet!