Kontakta oss: 0733-223 223

Instagram
Twitter

Man ser det man tittar efter…

Det är mörkt och grått det är kyligt och rått, det är höst… Det är gult och rött, det är vackert och vördnadsfullt det är friskt och fridfullt, det är höst! Den senare definitionen kanske inte klickar hundraprocentigt med våra känslor en tidig, mörk och regnig höstdag. Ändå finns just det där vackra med hösten att se och uppleva när vi tittar efter det!

Om jag frågar dig hur många röda bilar du såg på väg till jobbet idag, vad skulle du svara då? Det vanligaste svaret brukar vara noll. Om jag bad dig räkna röda bilar på vägen hem, då skulle du plötsligt se mängder av dem! Hur kan det var så? Jo, man ser
det man tittar efter!

Hösten kan vara som en gammal Volvo, grå, tråkig, deprimerande och intetsägande. Eller så är hösten som en Ferrari, röd, vacker och inspirerande till tusen. Det du tittar efter är det du kommer se.

Principen om att du ser det du tittar efter gäller på så gott som alla livets områden. I människomöten, i din arbetsuppgift, i mötet med ditt boende, din bil och i mötet med din självbild. Hur livet och din omgivning upplevs har till stor del att göra med vad du väljer att titta efter.

Tacksamhet kan vara en av de bästa medicinerna mot höstens angripande depressioner. Har alla något att vara tacksamma för? Ja, men har man inte tittat efter det på länge kanske man glömt hur det ser ut. Ändå finns det där ute, det där som just du, kan välja att säga tack för.