Kontakta oss: 0733-223 223

Instagram
Twitter

Unik möjlighet med unik talang

Unik möjlighet med unik talang

Jag blev väldigt berörd då jag hörde en pappa berätta om livsutvecklingen hos sina tre barn. Hans två äldre barn var från tidig ålder stjärnor i skolan med goda resultat på alla prov. Läxorna klarades av i en handvändning och till varje utvecklingssamtal kunde de som föräldrar se fram emot att njuta lovorden om sina barn. Den yngsta dottern, vi kallar henne Lea, hade det däremot desto svårare. Tiden att göra läxorna gav en smak av evigheten och omprovens frågor kunde hon utantill, men tyvärr inte svaren. Fadern beskrev hur de vid vissa tillfällen gjorde delar av läxan åt sin dotter, för att hon skulle få ha med sig en färdig läxa till skolan då och då. Som mamma och pappa hade de ont i magen både inför och efter Leas utvecklingssamtal. Besked om Leas svagheter och otillräcklighet var det enda att vänta. Hur skulle de kunna rädda självkänslan hos sin dotter och hjälpa henne att hålla modet uppe? Hur skulle de som föräldrar kunna ge sin älskade dotter ett liv med självförtroende och livsglädje?

Livsdrömmarna hos de äldre syskonen spirade medan Leas följde brandmansstångens färdväg.
Men det fanns en sak som gav Lea inspiration och självkänsla. När det gällde barnpassning var hennes självförtroende starkt. Lämnade man en skrikande bebis till henne så fick den ro. Hade någons barn en gång haft Lea som barnvakt var det bara hon som gällde framöver. Ingen kunde imponera som Lea när det gällde att ha känsla för barn. 


Åren gick och den nämnde faderns barn gick vidare från den ena årskursen till nästa och snart hade de nått vuxenlivet med fina utbildningar och spännande jobb. Fast inte Lea, hon kämpade fortfarande med att slutföra sin grundutbildning. Samtidigt som hon slet med skolan, fortsatte hon att ta de barnpassningsjobb hon kunde. De pengar hon fick in var små jämfört med hennes syskons löner och till råga på allt fick hon av både ”lyckade” syskon och vänner stå ut med förlöjligande kommentarer om barnpassning. Det var ju inget riktigt jobb.

Men för Lea var barnpassning det bästa som fanns. Hon gjorde det alltid så bra hon kunde. År efter år utvecklade hon sin talang. Det positiva ryktet lät inte vänta på sig och spreds över stan.

En dag hände det Lea knappt kunnat drömma om. Till staden flyttade en välbärgad sportstjärna, som behövde en barnflicka. I sitt sökande fick han snart höra om Lea. Han tog kontakt och Lea tackade med ett tjog fjärilar i magen ja till en träff. Sportstjärnan sa inledande att han hade hört att hon var stans bästa barnflicka och väntade inte med att ställa den magiska frågan. – Vill du jobba med mina barn? Lea svarade omedelbart; – Ja! Men stötte på patrull då stjärnan frågade om hon hade körkort. Med en obehagskänsla i magen svarande hon; – Nej, tyvärr, men jag håller på att spara pengar till det! Utan körkort kan du tyvärr inte jobba för mig, sa stjärnan. Med känslorna rusande över det okända slutet på denna fantastiska öppning, sa Lea, att hon skulle skynda på körkortsprocessen så mycket hon kunde. Medan hennes tankar desperat snurrade kring hur hon snarast skulle kunna få tag i ett körkort, avbröts hon då hennes drömarbetsgivare på nytt ställde frågan; – Vill du jobba för mig? Utan att förstå sig på situationen svarar hon instinktivt; – Ja! 
Berättelsens klimax uppstår när sportstjärnan på nytt säger att han hört mycket gott om henne. Därefter plockar han fram 75 000 kr ur bakfickan och säger; – Gå och ta ett körkort och kom sen och jobba för mig.


Jag behöver knappast berätta att Lea i jämförelse med både syskon och gamla klasskamrater snart satt på det finaste kontoret, hade den dyraste tjänstebilen, men bäst av allt, njöt av att ha fått sitt absoluta drömjobb!
Lyssna till dina drömmar vare sig de är statusladdade eller ter sig skrattretande i din omvärlds öron. Vem är du? Vad tror du på? Och vad vill du satsa ditt liv på?

Leas väg till drömjobbet gick via en seriös inställning till skola, de jobb hon hade för stunden samt ett kontinuerligt slipande på den unika ”Leas” talang och egenskaper.
Du och jag kan göra detsamma! Och vem vet var det kan föra oss…!