Kontakta oss: 0733-223 223

Instagram
Twitter

Vilken är din berättelse?

Har du tänkt på att de kläder du köper i affären kan ha varit med om mycket mer än vi ibland tror? Att vänta vore ju att de sytts i ett land i öst, åkt en mindre sjyst färja över de stora oceanerna, passerat en distributör, för att sedan hamna i butiken du köpte dem i. Men ibland är det mycket mer än så… Låt mig berätta mina jeans historia!

För ett par veckor sedan införskaffade jag ett par snygga jeans, som till en början upplevdes väldigt sköna. Några dagar senare blev jag osäker på mitt köp och funderade på att lämna tillbaka dem. Jag hade bara haft dem inomhus och det var 30 dagars öppet köp på varan. Men snart började jag fundera på vad jag och mina jeans hade varit med om. Hur det på något vis vore sorgligt för jeansen att byta ägare, utan en möjlighet att kunna kommunicera och dela sin berättelse. Morgonen efter att jeansen inhandlats, började min frus mage dra ihop sig. Sammandragningar kom med allt kortare intervall och ökad intensitet. Vi förstod snart att vår blivande son var på väg att bryta barriären, att lämna det trygga livet på insidan och möta det väntande äventyret på utsidan. Den färdigpackade barnbördshus- väskan, BB-väskan, greppades och kompletterades. Den blivande storasystern lämnades på väg till förlossningen hos farmor och farfar. Några svettiga och nervösa timmar senare, hade jag och mina jeans deltagit vid en förlossning. Vi hade bevittnat och så gott som möjligt stöttat upp vid kampen inför det magiska ögonblicket då en människa för första gången får se ljuset, tar sitt första andetag och ger ifrån sig det bekräftande skriket som säger jag är redo för mitt nya liv! Vi kunde andas ut. Det var extremt svårt och jobbigt, men allt gick bra till slut. Hur skulle jag kunna lämna ifrån mig mina jeans efter allt som vi gått igenom? Det skulle kännas märkligt annan person, som vore helt ovetande om den fantastiska berättelse mina jeans har att berätta.

Vilken är din berättelse? Vad är det du har med dig, som du bär på, som så få vet om? Livet som människa, relationer och upplevelser, hänger ju ihop. Relationer utan delade berättelser, kan inte nå sin fulla potential. Upplevelser som inte delas i en relation, kan inte heller de berika fullt ut.

Min drift att fotografera och doku- mentera för att för andra kunna visa upp mina upplevelser, tenderar faktiskt ibland att förminska och förstöra livets vackraste ögonblick. Driften är så stark att jag ibland byter från förmånlig aktör till dokumenterande fotograf. Jag tränar mig på att försöka uppleva och ta till mig av livets stora stunder. Därefter kan jag dela min berättelse.

Jag vill inspirera dig att leva med din bakgrund, din historia och ditt ursprung. Knyt det samman med dagens upplevelser och drömmarna för morgondagen. Jag tror att det ger den närvaro som behövs för att kunna ta till sig av den upplevelse livet är.

Bli inte bara en fotograf av ditt eget liv. Räkna inte bort värdefulla livsögonblick som ointressanta. Glöm inte att din historia och dina framtidsdrömmar lyfter känslan och betydelsen av nuet. Upplev din berättelse, lev efter din berättelse och dela din berättelse!