Självkänsla

Jag älskar att spela fotboll och delar du min passion så hoppas jag att vi kan få chansen att vid tillfälle spela en match ihop! Men här till en intressant sak. I denna fotbollsmatch skulle jag kunna ha bäst självkänsla samtidigt som jag har sämst självförtroende. Det är nämligen så att jag är usel i fotboll. När du passar mig så skulle det bli tunnel, fastän din pass är hur fin som helst. Och när jag sprungit fram till det öppna målet och du tänker att killen förtjänar en andra chans och du lägger den perfekta bollen så skulle jag göra en luftspark, igen, framför öppet mål. Man måste ha provat det på idrotten i 7an skolan för att veta hur det känns… Men så åter till min inledning. Jag skulle alltså trots att jag är sämst på plan ändå kunna vara den med bäst självkänsla. Jag skulle i matchen, med mina obefintliga fotbollskvalifikationer ändå kunna vara den som trivs bäst med mig själv, som är mest glad för mig själv och som njuter mest av mitt liv.
Bortsett fåtalet supermänniskor som är vana vid att vara bäst på allt alltid, så känner nog de flesta mer igen sig i att vi emellanåt hamnar i situationer där vi är långt ifrån den som är bäst på det vi för stunden håller på med. Antingen kan vi gå ner oss genom att sätta vårt värde i relation till hur bra vi är på olika saker eller så kan vi träna oss på att i alla lägen försöka trivas med oss själva, njuta av vårt liv och finna livsvärdet i något djupare än vår tillfälliga prestation.

Föreläsningen Världens bästa Du!

En bra självkänsla är förmodligen det viktigaste vi kan ge våra barn och ungdomar. En inre inställning av glädje och tacksamhet till det liv man fått möjligheten att leva istället för ett liv i ständig jämförelse med andra.
I sin föreläsning om självkänsla tar sig Joel an att inspirera till att faktiskt se sig själv som värdefull, att ta fighten mot den idealbild massmedia och sociala medier dagligen hjärntvättar oss med, att minnas att det inte är hur vi blir behandlade av andra som avgör vårt värde och inte heller vad vi gör eller vad vi gjort som bestämmer ett människovärde.
Med föreläsningen ”Världens bästa Du!” hejar Joel på varje människa, att med liv och lust göra det mesta möjliga av sitt liv och sina möjligheter.

självkänsla