Kontakta oss: 0733-223 223

Instagram
Twitter

Snöra på fotbollsskorna!

Har du någon gång sett en bra fotbollsmatch på TV? Du vet hur det är. I goda vänners lag ligger man och slappar i soffan med något gott att dricka, medan de smarriga snacksen skickas varv efter varv runt bordet. Vid mål eller misstag, förbrukas överskottsenergin som tillförts. Eller en promille av den. Soffdvalan lämnas genom intensiva upphopp med påföljande rop likt: ”Passa bollen ditt ego!”, ”Kom igen, spring lite fortare din latmask!” eller ”Vakna grabben, ut på högerkanten, ut på högerkanten!” Därefter intas på nytt ”bakstupa sidoläge” medan man greppar en handfull då snacks-skålen åter passerar.

Många människor på arbetsplatser, i familjer och elever på skolor, beter sig likt fotbollsfantasterna i soffan. De följer skeendet med blicken, studerar tillvaron och då och då flyger de upp för att kommentera hur andra borde handla annorlunda, kämpa hårdare eller samarbeta mera.

Väl sittande i soffan, är det lätt att glömma att fotbollsspelarna på den breda platt-teven ger allt, sliter och pressar sig själva till det yttersta. De tränar lika många timmar om dagen som vi jobbar, varje dag, hela veckan. Dessutom sover de fler timmar än oss för att orka med den hårda belastningen på kroppen. Och vad gäller deras disciplinerade födointag, skulle de flesta av oss vända på klacken efter endast en titt på matsedeln. Priset de betalar för sin framgång är enorm. Ändå hoppar du och jag, skrikande upp ur soffan och kräver att de ska kämpa hårdare, tänka klarare och leverera ett ännu bättre resultat. Saken är ju den, att medan de vigt sina liv åt att skapa de bästa resultaten i matcherna, softar vi i soffan, ljusår från verkligheten på planen.

Livet är fullt av matcher, situationer som utmanar till engagemang, om man vill njuta framgångens välsmakande arom. En framgång är, när din egen värdering av vad som är glädje och mening i livet uppnås. Varje arbetsplats, skola och familj befinner sig i match eller träningsläge. Fler eller färre satsar på positiv utveckling och andra ”ligger i soffan” och ”skriker” på de andra om hur de borde göra.

Alla vill vi jobba på världens bästa arbetsplats, gå på världens bästa skola samt leva med världens bästa relationer. För att vinna denna framgång, denna match, behöver vi vara en del av dem som försöker, som gör mer än vi bör, som gör mer än vi talar om att man själv och andra borde göra.
Det är dags, att snöra på sig fotbollsskorna, kliva ur soffan, och jogga in på planen, för att göra en insats i matchen om världens bästa arbetsplats, skola och relationer!