16/9 – 20   Mariefreds tidning MÅSEN Strängnäs   –

Elevrådsrepresentanter från åtta grundskolor i Strängnäs kommun fick vara med på en heldags elevrådsutbildning.
”Vi har lärt oss mycket”, säger Lova Ekelund Wallerström som är en av de elever som deltog.
Joel Sjövall, grundare av företaget Visionsfabriken, höll i utbildningsdagen. Företaget som håller bland annat just elevrådsutbildningar, reser runt till skolor över hela Sverige och föreläser. Han tror att utbildning är viktigt.
– Den lär ungdomar hur de kan vara med och forma en demokratisk framtid, säger Joel. För honom är demokrati en av drivkrafterna till att utbilda ungdomarna. – Jag har en underliggande passion att utbilda unga ledare i elevdemokrati, säger han…
Läs mer om vår elevrådsutbildning i Strängnäs i artikeln här nedan.

elevrådsutbildning 

elevrådsutbildning