Jag hade precis spenderat två dagar med fyra skolor i Krokom kommun Jämtland och skulle precis börja packa för att bege mig åter söder ut. Då började telefonen att pipa gång på gång. Tydligen snöade det i Stockholm, ordentligt, och nu sköts flygtiden både fram och tillbaka för att en landning skulle kunna möjliggöras på Arlanda flygplats. Efter lyckade dagar med elevskyddsombudsutbildning och elevrådsutbildning i Krokom ökade nu stressen inför elevskyddsombudsutbildningen jag skulle hålla i Täby, skulle jag nå fram i tid? Jag hann precis med planet som steg mot den blå himmeln med Sveriges stolthet Åreskutan i horisonten för att en timme senare uppleva en flygplanslandning med noll sikt och extremt snöoväder. Väl på Arlanda tog jag mig ut till taxihållplatsen och fick där höra att de inte kunde garantera någon taxi. Framför mig stod människor i en kö på mer än 100 m och de längst fram hade redan väntat i ett par timmar. Ut och in mellan vinternattens kyla och Seven elevens värme och energiförsäljningsglugg på flygplatsen fick jag fyra timmar senare en taxi med färdriktningen söder ut. Utmattad sov jag bättre än jag brukar på hotell men vaknade till en smärre överraskning av ett Stockholm än värre igensnöat. Någon taxi gick det inte att få tag på så det vara bara att spänna på sig de bruna finskorna och börja pölsa med resväskor och utbildningsmaterial den dryga kilometern i 40 cm djup snö bort till Täby kommunhus. Promenaden som borde tagit 10 minuter tog istället de dryga 45. Två minuter före utbildningsstart stegade jag inte i föreläsningssalen och möttes där av ett stort gäng snöovädershjältar som lyckats ta sig fram också de i tid. Täby gjorde själ för sitt friluftslivsanda-rykte!
Stressen sjönk och utbildningsdagen var hur trevlig som helst. Inte ont anande klev jag därefter ut för att leta upp den beställda taxin som inte syntes till, och så var kaoset på nytt ett faktum. Hur skulle jag nu hinna med planet till Malmö? Det gick inte att boka någon taxi och den som var bokad sedan innan dök aldrig upp. Nu var det ut och vandra i snön igen som gällde. Jag började hoppas på att flyget från Arlanda mot Malmö skulle vara försenat likt alla plan dagen innan, men han inte tänka tanken förrän det började trilla in käcka sms från Norweigan om att ”vi reser på utsatt tid!” Välkommen till gaten! Tillbaka på hotellet bad jag personalen om hjälp med att dra i sina bästa kontakter för att få tag i en taxi och som tur var fungerade det! 5 minuter senare svängde den in, jag fick skjuts flygplatsen, rusade in och lyckades checka in 18 minuter före take off. Så kunde jag åter andas ut och som en trevlig överraskning fick jag för första gången testa på ”wifi from the sky” ett trevligt tidsfördriv! Var ju bara tvungen att dra iväg en instagram-bild där uppe ifrån ”ovan molnen”! @grymmaelevrad