Tack Markaryd för en riktigt rolig dag med era högstadieskolors elevråd! Eleverna bidrog med sitt engagemang till en riktigt bra elevrådsutbildning och agerade värdar på ett tjusigt sätt för dagen. I vår elevrådsutbildning (år 2), en fördjupningskurs, brukar vi köra teambuildingövningen X, som belyser informationsflödet i en organisation. Elevrådsrepresentanterna i Markaryd imponerade med ett av de bästa resultaten i denna övning. Med samma kommunikations-kvalitet i sina elevråd kommer de nå långt med sina inflytandeprojekt.

Markandsföring av idéer

Under elevrådsutbildningens eftermiddags-workshop kring marknadsföring utav idéer samt en filmskapar-workshop (elevrådsutbildningen år 2) skapade båda elevråden kreativt och på kort tid två fantastiska reklamfilms-idéer.

Den ena gruppen hade fått julmusten till julbordet på skolan indragen förra året och skapade en kampanjfilm för att återfå denna. Till melodin ”tänd ett ljus och låt det brinna” ställde de sig med bakgrundsmusik från youtube, och med julmustflaskor lysande på mobiltelefonerna i mörkret och sjöng ”humorvackert” sin sång: JULMUST

JULMUST
Häll julmust, och låt det rinna
Låt aldrig skummet försvinna
Vi vill ha julmust nu, så det blir juligare igen

Drick julmust, för allt du tror på
för den här skolan vi går på
häll julmust, för skolans barn

Framför mig ser jag hur de bjuder på glögg och pepparkakor i stearinljusens sken medan eleverna köar upp för att få skriva sitt namn på namninsamlingslistan… Alla reklambyråer som läser denna bloggpost bör kontakta Markaryds skolas elevråd…

Den andra gruppen visade på ett strategiskt ledartänk då de byggde sin film på en slogan, ett lyckat projekt och en presentation av den nya idén de ville förverkliga.

Handsprit
Scen 1: En presentation av elevrådet och därefter en slogan – ”Vi ger aldrig upp”.
Scen 2: En presentation av ett projekt om duschväggar i omklädningsrummen som elevrådet drivit i flera år och nu till elevernas stora glädje lyckats driva igen, följt av sin slogan ”Vi ger aldrig upp”.

Scen 3: En presentation av sin önskan att få tillbaka handspriten för en renligare miljö. Här skulle äckligt smutsiga händer med en skvätt handsprit tvättas skinande rena i full TV-shops anda, åter följt av sin slogan ”Vi ger aldrig upp”…

Hoppas på att få se slutprodukten!

Otroligt roligt och meningsfullt att få träna dagens och morgondagens ledare via Visionsfabrikens elevrådsutbildningar! To be continued, over and out…